Wat is het vectoriseren van een logo en wat kost het?

Vraag snel een offerte aan voor vectoriseren (vrijblijvende offerte binnen 30 minuten). Gewoon de beste logo vectoriseer service van Nederland en Belgiƫ en nog voordelig ook!
Lukt uploaden niet? Mail dan uw bestand naar info@logosupport.nl onder vermelding van “vectoriseren”

  •  
Links het onscherpe oude bestand en rechts het resultaat na vectoriseren

In het kort is vectoriseren het omzetten van een pixel-/bitmapbestand naar een vectorbestand. Pixelbestanden met extensies zoals .Jpg .Png .Bmp . Psd zijn opgebouwd uit pixels/puntjes en vaak niet geschikt voor het bedrukken van relatiegeschenken, (bedrijfs)kleding en andere reclame uitingen waar de afbeelding groot op moet komen te staan.
Dit soort bestanden worden vaak onscherp als je ze vergroot en kunnen niet voor alle druktechnieken worden gebruikt. Ook als een bestand geen transparante achtergrond heeft is een vectorbestand een uitkomst.

Waarom heb ik een vectorbestand nodig?

Voor veel toepassingen is een haarscherp vectorbestand vereist voor een goed resultaat. Vooral bij grote weergaven van het logo zoals bijvoorbeeld bij: autobelettering, zeefdruk op kleding, paraplu’s, tassen, spandoeken, posters en gevelreclame. Eigenlijk is het verstandig om sowieso een vectorbestand van je logo te hebben, je hebt dan altijd een bestand dat geschikt is voor alle soorten drukwerk!

Door een pixelbestand om te zetten in een vectorbestand zoals .Eps .Ai .Dwg .Dxf wordt dit probleem opgelost. Je kunt ze oneindig vergroten zonder kwaliteitsverlies. Vectorbestanden zijn meestal veel minder zwaar dan pixelbestanden en daarom ook gemakkelijk te mailen.

Handmatig vectoriseren geeft het mooiste resultaat

Hoe vectoriseren wij bestanden

Vectoriseren kan automatisch met de juiste software maar… meestal is het resultaat dan niet goed genoeg. Wij vectoriseren daarom de meeste bestanden handmatig met behulp van Adobe Photoshop en voornamelijk Adobe Illustrator tekenen we het tot in perfectie na. De tekst in een logo kan vaak “gezet” worden als we achter het juiste lettertype kunnen komen, dit scheelt veel tijd maar als het een onbekend lettertype is dan moet ook de tekst handmatig nagetekend worden. Dit klinkt misschien gek maar hier krijg je juist een superstrak resultaat mee, veel strakker dan met automatisch natekenen! Wij hebben hier 20 jaar ervaring in en kunnen het snel voor u doen!

Wat kost vectoriseren?

De prijs voor het vectoriseren is grotendeels afhankelijk van een twee factoren;

  • De kwaliteit van het aangeleverde bestand.
  • De complexiteit van het logo, hoe lang duurt het om het na te tekenen.

Met deze informatie kunnen wij vooraf een nauwkeurige inschatting maken van de tijd die wij er mee bezig zijn. We vertellen daarom vooraf ook precies wat het gaat kosten zodat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen komt te staan. Wij leveren de bestanden aan als .EPS .Ai en PDF aan en op aanvraag ook in andere bestands-extensies die nodig zijn.